Initial sökmotoroptimering

iSEO bild med text

Vad är SEO?

SEO, Search Engine Optimization, eller sökmotoroptimering handlar om att

optimera innehåll (sidor, text, bilder m.m.) för sökmotorer.

 
Organiskt sök är ofta en stor eller den största trafikdrivande källan till webbplatsen. Vi googlar som aldrig förr på våra telefoner, dator, till och med rösten. När man arbetar med SEO är det viktigt att man får till grunderna rätt. Skapar man inte rätt förutsättningar för hemsidan blir det svårt att synas högt upp i sökresultatet. Det är viktigt att påpeka att man ska optimera webbplatsen först och främst utifrån vad som är bäst för dess besökare.

Jag är INTE en SEO specialist som jobbar med traditionell sökmotoroptimering, med allt vad det innebär med innehåll, off-page-optimering, länkar, auktoritet mm. Jag erbjuder istället iSEO (initial SEO) vilket innebär att jag färdigställer varje sida på din sajt så att den kan hittas av sökmotorerna. Det finns vissa grundläggande SEO saker jag gör i samband med att jag bygger din nya webbplats. Det är att sätta upp metatitlar, metabeskrivningar, ”H1-H6” taggar på dina sidor mm. Vilket i korthet innebär att jag ger sidan en titel ( det man ser när man hovrar på en flik i webbläsaren), en sidlänk och ger sidan en innehållsbeskrivning för det sökord man valt (det som visas under sidans namn i sökresultatet på Google), Jag ger också Google en sitemap och en robots.txt

Detta är något man bör starta upp redan när webbplatsen ska byggas.

Om du vill ranka högst upp på Google, Altavista 🙂 eller nån annan sökmotor så krävs det lite mer arbete med din sida. Jag har ett jättebra samarbete med en professionell SEO firma som hjälper mig och mina kunder med detta.

moln med text iSEO
iseo specialist
iSEO optimering